Duurzaam
& verantwoord

For a future together

We willen graag ons steentje bijdragen aan een eerlijk en duurzaam voedselsysteem dat een betere toekomst voor iedereen ondersteunt. Dit is alleen mogelijk met doorzettingsvermogen en samenwerking in de keten.

We zetten ons in om elke ontwikkeling duurzamer te maken dan de vorige, en zo iedereen in de waardeketen er van te laten profiteren. Of het nu gaat om minder emissie, minder plastic, minder kunstmatige smaken of werknemers die meer van hun potentieel kunnen benutten: stap voor stap werken we aan verbetering van onze impact.

Award in Duurzaamheid

We zijn beloond met een Zilveren EcoVadis medaille! Dit betekent dat we tastbare, meetbare stappen zetten om een beter bedrijf op te bouwen door duurzaamheid te implementeren in ons beleid en onze acties in de hele waardeketen.

Consumer responsibility

We zetten ons in voor voortdurende borging en verbetering van de kwaliteit

De hoogste normen op het gebied van voedselveiligheid zijn voor ons de standaard. De gezondheidskenmerken van onze producten worden altijd in overweging genomen (denk aan verminderingen in verzadigde vetten, zout- en suikergehalte).

Social responsibility

We streven naar het bevorderen van arbeidsomstandigheden en het beschermen van mensenrechten

Hiervoor zijn we voortdurend in dialoog met onze partners en leveranciers. We hebben een sterke vertegenwoordiging op het gebied van sociale aangelegenheden bij onze eigen productielocaties.

Environmental responsibility

We dragen bij aan de benodigde transities voor milieu en natuur

We zijn toegewijd aan het bijdragen aan de transities die nodig zijn om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te bereiken. Er wordt een sterke nadruk gelegd op het verminderen van de impact van onze activiteiten op natuur en milieu.

Employee responsibility

We creëren en handhaven een positieve, veilige werkomgeving

Dit omvat leer- en ontwikkelingsmogelijkheden voor onze werknemers en een sterke focus op gezondheid, veiligheid en algeheel welzijn van onze werknemers. We delen onze kennis en inspireren werknemers via de MO Academy.

Lees meer

Werken aan een lagere footprint

Op verschillende vlakken werken we aan het inperken van onze footprint. Zo ook in het kader van transport. Nauw verbonden aan onze opslag- en transportpartner Windhorst Transport, zorgen we voor snel en efficiënt transport van onze grondstoffen en eindproducten. Zo vinden onze producten op de best mogelijke manier hun weg naar de consument. Hiermee worden talloze vrachtwagenbewegingen bespaard.

Tastemakers

Tastemaker & Purchase and Logistics Manager

Als Purchase & Logistics Manager is Bart veel in contact met onze leveranciers. Zo ook met de leverancier van edamame boontjes. “De afgelopen jaren is er een enorme toename geweest in het gebruik van edamame, als snack maar ook als maaltijdverrijker. Dit hebben wij ook zeker gemerkt” aldus Bart. De toename heeft niet alleen plaatsgevonden in Europa, maar ook in Azië.

“Om beschikbaarheid te garanderen zijn we een samenwerking aangegaan met verschillende boeren.”

“Om beschikbaarheid te garanderen zijn we een samenwerking aangegaan met verschillende boeren. Op die manier, maken we de keten op productniveau steeds een stuk transparanter en zijn we altijd verzekerd van edamame.”

BART GOVERS
header tastemaker 1 1100x1280px