Onze
Locaties

Onze locaties

Menken Orlando heeft een lange geschiedenis. De echte oprichting was in 1995 – in 2025 bestaat het bedrijf dus 30 jaar! Tegenwoordig zijn we te vinden op vier verschillende locaties; in Voorburg, Hazerswoude-Dorp, Leerdam & Geldermalsen.

Menken Orlando is een open familiebedrijf, wat gedreven, inspirerend en innovatief te werk gaat. Dankzij jarenlange internationale ervaring samen met onze klanten kunnen we uitdagingen oplossen en succesvolle food solutions ontwikkelen, van een gezond ontbijt tot aan een late-night-snack. 

Voorburg

Sinds juli 2022 bevindt het hoofdkantoor van Menken Orlando zich in het centraal gelegen Voorburg. Direct aan het treinstation en de snelweg gelegen, maar ook fantastisch bereikbaar per fiets. Op het hoofdkantoor in Voorburg werken +/- 85 medewerkers, die allen hard werken om iedere dag de lekkerste producten bij onze klanten in de schappen en bij onze consumenten op tafel te krijgen.

Hazerswoude-Dorp

In Hazerswoude-Dorp is sinds februari 2022 onze gloednieuwe state-of-the-art fabriek geopend, waarbij de drie voormalige locaties zijn samengevoegd onder één dak.

Dit resulteert in meer flexibiliteit en efficiëntie, waardoor talloze vrachtwagenbewegingen zijn bespaard. Op het dak zijn 1900 zonnepanelen geïnstalleerd, die 1/3 van de energiebehoefte van de faciliteit leveren.


De faciliteit verwerkt ons veelzijdige assortiment aan Signature Snacks, Whole Foods en Chocolate Specialties volgens de behoeften van onze klanten. De productielijnen zijn zeer veelzijdig, wat resulteert in de mogelijkheid om op een efficiënte en flexibele manier te bakken, mengen en flavouren.

1900 zonnepanelen
180 ton CO2 vermindering
98% Palmolievrij

Geldermalsen

In 1999 is de productielocatie in Geldermalsen gebouwd. Deze productielocatie voldoet aan alle gewenste capaciteits-, productie- en kwaliteitseisen. Binnen deze locatie wordt volledig gefocust op het bouwen van een breed assortiment aan chocolade dragees. Met een grote variatie van vele verschillende kernen, denk aan noten, gedroogd fruit, cornflakes & snoep, worden de lekkerste chocolade producten gemaakt en op de markt gebracht. 


Binnen de productielocatie in Geldermalsen zijn +/- 30 medewerkers werkzaam.

Leerdam

Gezien de enorme groei binnen de fabriek in Geldermalsen, is in 2005 een nieuwe productielocatie opgericht in Leerdam. Hier werden toentertijd de standaard chocolade dragees- en suiker dragees geproduceerd, met allerlei soorten kernen. Later is het assortiment aan dragees verbreed door ook chocolade clusters te gaan maken. Vanaf 2017 is daar nog een productielijn aan toegevoegd die zowel geschikt is om te overtrekken als om breekchocolade op te produceren.

Gedurende de jaren hebben we geïnvesteerd in duurzame, geautomatiseerde productieprocessen en streven we voortdurend naar het verbeteren van de kwaliteit. Met onze uitgebreide ervaring in de chocoladewereld, staat onze fabriek en haar medewerkers bekend om hun diepgaande kennis en expertise, waardoor vrijwel alles mogelijk is.

header tastemaker 2 1100x1280px

Tastemakers

Tastemaker & Facility Manager

“Mijn functie is net zo gevarieerd als ons assortiment”, aldus Fred. “Het ene moment zit je met de milieudienst aan tafel over de afvalwaterproblematiek en het andere moment heb je contact met de brandweer, die graag het pand wil bezoeken.

"Binnenkort komt mijn eerste kookboek uit!"

Alles wat ik doe is erop gericht dat het ‘huishouden’ wat we hier runnen ook soepel en veilig verloopt. Ik hou van smaken en koken, met name de Mediterrane keuken. Binnenkort komt mijn eerste kookboek uit!”

FRED HARTEVELD