Onze services
voor ontwikkeling, productie en levering

Business expertisesVoor ontwikkeling, productie en levering van innovatieve food solutions voor de Europese markt

Customised expertise 

Ontwikkeling van customised private label foodconcepten

Samen met de klant ontwikkelen we succesvolle food solutions en foodconcepten voor retail- en foodserviceklanten in heel Europa. Hierbij combineren we onze jarenlange internationale ervaring met een diepgaande kennis van de klant én de consument. Door ons uitgebreide assortiment, vele verpakkingsmogelijkheden en continue ontwikkelingsproces, kunnen we onze klanten perfect op maat gemaakte food solutions leveren.

Customised

Bulk expertise

Levering van snack specialiteiten & ingrediënten in bulk verpakkingen

Sinds de oprichting van Foodlink in 1991 zijn onze kernwaarden altijd een combinatie geweest van: partnerschappen bouwen, geborgde toeleveringsketens, kwaliteit en innovatie. Dit zorgt voor hoogwaardige productie en levering van snack specialiteiten en plantaardige ingrediënten in bulkverpakkingen voor de Europese voedingsmiddelenindustrie.

Foodlink

Brand expertise

Ontwikkeling en verkoop van onze eigen merken

Mitsuba

Mitsuba is hét a-merk in de Asian snack categorie, met een breed Asian-inspired snack portfolio. Mitsuba is inmiddels een prijswinnend succes en maakt internationaal grote stappen, zo ook in Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Scandinavië.

Mitsuba

BitesWeLove
Menken Orlando werkt samen met BitesWeLove, hét merk om te kunnen snacken zonder schuldgevoel. Lekkere snacks waar je je goed bij voelt.

BitesWeLove

Chocolade expertise

Ontwikkeling en levering van chocolade specialiteiten

Door de jarenlange ervaring in de chocolade wereld staan we bekend om de kennis en kunde over chocolade en kunnen we samen met onze klanten de meest bijzondere chocolade producten ontwikkelen. Met onze denkwijze gericht op flexibiliteit, hoge kwaliteit, innovatie en een hoog serviceniveau, leveren we hoogwaardige producten binnen en buiten de Europese grenzen.

Choco Support

Taste Awards

De Mitsuba Spicy en Crunchy Thai Chilli Crispies hebben de Great Taste Award gewonnen!

mitsuba great taste

Van bron naar consumentEen transparant ‘kijkje in de keuken’ in de belangrijkste pijlers van onze productie en processen

Sourcing
Quality
Processing
Packaging
Food & Retail

Sourcing

De meeste van onze ingrediënten worden rechtstreeks gesourced uit het land van herkomst. Een exclusieve samenwerking met onze toeleveranciers zorgt ervoor dat we continu onze productkwaliteit en -beschikbaarheid kunnen optimaliseren. De meeste producten worden geïnspecteerd in het land van herkomst, geïmporteerd en nogmaals gecontroleerd bij ontvangst, voordat ze worden verwerkt.

Quality

We handelen overeenkomstig de hoogste kwaliteitsnormen, waarbij onze productielocatie BRC- en IFS-gecertificeerd is. Dankzij een geavanceerde organisatie van de toeleveringsketen kan daarnaast een hoge leverbetrouwbaarheid worden gegarandeerd. We streven voortdurend naar het beschermen en verbeteren van de kwaliteit en voedselveiligheid van onze producten.

Processing

De productielijnen zijn zeer veelzijdig, wat resulteert in de mogelijkheid om naast verpakken, ook op een efficiënte en flexibele manier te bakken, mengen en flavouren.

Packaging

Binnen onze productielocatie wordt dagelijks gebruik gemaakt van verschillende verpakkingsmethoden om verschillende verpakkingen te produceren, naar de specifieke wensen van de klant tot wholesale-concepten. Denk bijvoorbeeld aan; pillowbags, blockbottombags, meervakstrays en cups.

Retail & Food service en Consument

Na het verpakken worden de producten aan Retail & Food service klanten geleverd, om vervolgens aan de consument verkocht te worden. Door onze goede relatie met de toeleveranciers kunnen we consistent werken aan het verlagen van kosten en het verbeteren van de efficiëntie.

doos+snacks
header tastemaker 3 1100x1280px

Tastemakers

Tastemaker & Senior Product Manager

Als Senior Product Manager houdt Laura zich voortdurend bezig met de laatste foodtrends en het bouwen aan het assortiment van Menken Orlando. “Wij combineren trends met de behoefte van de consument en onze klanten. Hierdoor zijn wij in staat om verrassende en vernieuwende concepten op de markt te zetten en ontwikkelen we deze graag samen met onze klanten” aldus Laura.

“Ieder product dat we op de markt zetten, is uniek.”

“Ieder product dat we op de markt zetten, is uniek. Dit kan op het gebied van verpakking, smaak of juist grondstof.” Door het uitgebreide assortiment, vele verpakkingsmogelijkheden en continu ontwikkelingsproces, kan Menken Orlando haar klanten op maat gemaakte concepten leveren, waarbij we het leven van onze uiteindelijke consumenten verrijken met producten die zorgen voor dat beetje extra op elk moment, als snack, tussendoortje of als aanvulling op een maaltijd.

LAURA VAN DER VOORT